Dansk VM-målvogter stopper karrieren til sommer

Fredag var Mette Iversen Sahlholdt på banen, da Danmark vandt over Montenegro ved håndbold-VM, og søndag middag kan hun igen komme i aktion i kampen om femtepladsen mod Rusland.

Men det bliver også nogle af de sidste krampetrækninger i landsholdskarrieren for den 38-årige målvogter fra Nykøbing Falster. Hun er nemlig fast besluttet på, at det er slut med håndbolden til sommer.

- Som det ser ud nu, så stopper jeg håndboldkarrieren, når sæsonen er slut. Jeg har meldt ud, at dette er min sidste sæson, siger Mette Iversen Sahlholdt.

- Det er hele tiden en afvejning af for og imod, og om man skal stoppe, mens man er på toppen. Jeg har stået godt i den første halvsæson, og når det går godt, kan man blive grebet af stemningen, men der er en hverdag ved siden af, siger hun.

Den tidligere GOG- og HC Odense-målvogter har én gang tidligere stoppet karrieren, men er vendt tilbage og har i denne sæson stået stærkt for Nykøbing Falster.

- Jeg har fået et par børn og holdt en pause. Men jeg har fået lysten igen og er kommet i form. Jeg har haft lyst til at spille håndbold og vise, at selv om jeg er blevet lidt gammel, så kan jeg stadigvæk, forklarer hun.

Hun blev hasteindkaldt til det danske VM-hold i torsdags, da Sandra Toft kæmpede med eftervirkninger fra en bold i ansigtet.

Dagen efter fik hun så de sidste minutter mod Montenegro som afløser for storspillende Rikke Poulsen, og Iversen reddede to ud af tre bolde.

- Jeg blev spurgt, om jeg ville være med i 28-mands-truppen, og når man siger ja, så kommer man også, når der er brug for det.

- Når man står her ved VM, er det jo sjovt, og det er et skulderklap. Men jeg synes, jeg har gjort mit på håndboldbanerne i mange år, siger Mette Iversen Sahlholdt.

/ritzau/

 

Dagens Gossip