Dansk volleyball har succes i en hård medlemstid

Ligesom stort set alle andre danske idrætsforeninger kæmper Dansk Volleyball Forbund (DVF) for at holde på medlemmerne - dog i mindre grad end andre forbund.

Men selvom det er svært at holde på de unge mennesker, hvilket udfordrer bredden i dansk volleyball, så er der en klar positiv udvikling i gang på eliteniveau.

Landsholdet er hoppet op på 24.-pladsen på den europæiske rangliste efter sidste sæsons historisk flotte syvendeplads i European League, og tirsdag kan mesterholdet Gentofte Volley spille sig i tredje runde af den europæiske klubturnering CEV Challenge Cup.

I første kamp i anden runde vandt danskerne med 3-0 i sæt over Tromsø på udebane, og meget skal gå galt, hvis ikke det skal blive til samlet Gentofte-sejr. Det vil give genlyd i dansk volleyball.

- Hvis vi kan komme i tredje runde, vil det være det længste, noget dansk hold er kommet siden Holte-dominansen i starten af 90'erne, siger Gentofte-træner Peter Borglund.

Og det er ikke kun for Gentofte, at pilen peger mod nye højder.

- Om fem år vil vi have et herrelandshold, der ligger fast som et af de respekterede hold i Europa ligesom fodboldlandsholdet, lyder det fra DVF-sportsdirektør og landstræner, Mikael Trolle.

- EM vil fra 2019 have 24 hold i stedet for 16 hold med, så hvis vi kommer op omkring top-20, vil vi jo have gode muligheder for at komme med ofte.

Præstationen med landsholdet i sidste sæson har fået udenlandske klubber til at få øjnene op for danske spillere, hvor nogle har taget springet, og det vil igen være med til at hæve niveauet for dansk volleyball.

- Vi får en selvforstærkende skrue op igennem det hele, som er super fedt, så jeg ser meget lyst på det, siger Mikael Trolle.

Økonomisk er volleyball heller ikke en stor sportsgren, men det skal de forbedrede præstationer også ændre på.

- Kvalifikation til EM-slutrunder vil også betyde meget i forhold til sponsorer og måske også i forhold til at kunne genetablere et samarbejde med Team Danmark, siger sportsdirektøren i DVF.

Eksponering af sporten er en forudsætning for økonomisk vækst, og på den front halter volleyball fortsat langt efter de største sportsgrene. Derfor vil DVF gå nye veje for at vække mediernes interesse.

Tilskuertallet er steget i denne sæson i ligaerne, niveauet er hævet, og det skal danskerne få øje på via et selvskabt medie med streaming, der er i støbeskeen.

- Det bliver med pay-per-view, forudbetalte abonnementer og alt det, man kender fra eksempelvis Netflix og andre udbydere, og der er vi ret langt fremme, siger Mikael Trolle.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip