Dansk volleyball siger farvel til landstræner

Dansk volleyball fik en sjælden stor opmærksomhed, da der tidligere i år var EM på hjemmebane. Danmark gik overraskende videre fra gruppen, og volleyforbundet fik endelig noget af den opmærksomhed, sporten har higet efter i mange år.

Nu vælger forbundet så at sige farvel til den danske landstræner gennem de seneste 10 år, Fred Sturm. Den 60-årige træner har ikke fået forlænget sin kontrakt.

- Fred Sturm har været en enorm kapacitet for dansk volleyball gennem sine 10 år som landstræner.

- Han har om nogen været manden, der har været med til at bringe herrelandsholdet op blandt Europas bedste, hvilket han viste ved at nå 1/8-finalen ved EM på hjemmebane, siger Mikael Trolle, Dansk Volleyball Forbunds direktør, i en pressemeddelelse.

Dansk Volleyball Forbund er nu på jagt efter en ny landstræner til sine herrehold. Stillingen er ikke en fuldtidsstilling i fremtiden.

- Vi har været ekstremt glade for samarbejdet med Fred Sturm. Men efter U20 EM i 2012 og EM i 2013 er landsholdet ikke mere samlet fem måneder om året, og behovet for en fuldtidsansat landstræner er derfor ikke længere til stede.

- Ophøret af samarbejdet med Fred Sturm får ikke indflydelse på vores ambition om fortsat at deltage i mange turneringer, kvalifikationer og forhåbentlig slutrunder i fremtiden. Vi ønsker Fred Sturm alt det bedste i fremtiden, siger Trolle.

Fred Sturm lyder ikke som en bitter mand på trods af et farvel fra forbundets side efter EM, hvor Danmark imponerede ved at vinde en indledende kamp og gå videre fra gruppen.

- Jeg er meget taknemmelig for at have været landstræner for herrerne. Det har været en ære og noget, som jeg vil værdsætte resten af mit liv. Det er det rette tidspunkt at slutte samarbejdet på, siger Fred Sturm.

/ritzau/

 

Dagens Gossip