Dansk western er inviteret til filmfestivalen i Cannes

Skrevet af admin

17/04/2014

Dagens topnyheder

Den danske westernfilm med Mads Mikkelsen i hovedrollen, The Salvation, er udtaget til årets filmfestival i Cannes.

Filmen skal vises ved en prestigefyldt midnatsgallavisning, men deltager ikke i konkurrencen om Guldpalmen.

Instruktør Kristian Levring jubler over det anerkendende nik fra Cannes' filmelite.

- Det er lidt som at være i drømmeland. Det er en rigtig midnatsfilm, så det er fantastisk og kæmpe stort for både mig og for filmen, fordi hele verdenspressen og verdens film-entusiasme er centreret om det sted på det tidspunkt, siger Kristian Levring til Ritzau.

The Salvation er en hyldest til den klassiske western med inspiration fra de nordiske sagaer. Fordi det er en western, havde Kristian Levring ikke tænkt, at filmen kunne komme med til Cannes, og derfor ser han det som en "kæmpe bonus".

- Jeg har lavet en klassisk western med alt, hvad det indebærer. Det er ikke en art house-film, men en ret ligetil film med seje mænd og smukke kvinder, siger instruktøren.

Det er anden gang, at Kristian Levring har en film i Cannes.

Filmen er på engelsk og har en international rolleliste. Blandt andet er den netop kokain-dømte svenske skuespiller, Mikael Persbrandt, med i filmen.

Gallavisningen til Cannes Filmfestivalen betyder, at den danske premiere på filmen bliver rykket frem fra efteråret til at ligge lige efter festivalen, der finder sted fra 14. til 25. maj.

Det giver lidt ekstra stress, for filmen er først færdig om 10 dage. Derfor var det også en arbejdskopi, som festivalen fik til bedømmelse.

The Salvation er ikke det eneste danske islæt i Cannes til maj.

Også skuespillerinde Sonja Richter skal formentlig en tur ned af Cannes' røde løber, for hun er med i filmen The Homesman, der er instrueret af amerikanske Tommy Lee Jones og kæmper med om Den Gyldne Palme.

Med offentliggørelsen af konkurrenceprogrammet til dette års festival står det samtidig klart, at ingen dansk film kommer til at være med i opløbet om palmeprisen.

/ritzau/