Danske aktier styrtdykker efter britisk farvel til EU

Det danske aktiemarked oplever fredag morgen en af de største nedture nogensinde, efter at briterne har stemt for at forlade EU-samarbejdet ved torsdagens folkeafstemning.

Det toneangivende C20 Cap-indeks dykker hele otte procent til 942,6, hvilket - hvis det holder dagen igennem - vil være det største fald nogensinde på én dag, skriver Ritzau Finans.

Efter et kvarters handel ligger alle selskaber i C20-indekset til at falde. Aktiernes nedtur spænder fra fald på 2,5 procent til næsten 10 procent.

Analytikere fra flere banker har på forhånd spået, at aktierne vil falde mellem fem og 15 procent som reaktion på briternes farvel til EU.

Det hidtil største fald i C20 Cap, som er vægtet indeks over de mest handlede danske aktier, var i begyndelsen af februar, hvor indekset dykkede 5,4 procent.

Indekset er dog kun lidt over fire år gammelt, og hvis man går længere tilbage, svarer fredagens fald til det næststørste fald nogensinde, hvis man kigger på C20, der var forgængeren til C20 Cap-indekset som det vigtigste indeks.

Det største fald var under finanskrisen i 2008, hvor indekset faldt 11,1 procent på en dag.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip