Danske arbejdsforhold gælder snart også i Kolding

Skrevet af Elo Christoffersen

|

04/09/2013

Dagens topnyheder

Virksomheder der arbejder for Kolding Kommune skal betale overenskomstmæssig løn og de skal overholde arbejdsmiljøloven.

Sådan bliver kravene, når byrådet mandag ventes at vedtage en ny indkøbs- og udbudspolitik. Med det nye regelsæt sikres blandt andet, at kommunen kan fravælge virksomheder, der underbetaler deres ansatte og som overtræder arbejdsmiljøloven.

Virksomheder, der ser stort på alle regler, er årsag til konkurrenceforvridning. Det går især ud over de virksomheder, som blandt andet giver deres medarbejdere overenskomstmæssig løn og som overholder arbejdsmiljøloven.

- Vi har i de senere år set udenlandske virksomheder overtage arbejdsopgaver foran næsen af danske virksomheder. Derfor har vi også kunnet se masser af udenlandsk arbejdskraft i forbindelse med anlægsopgaver, selv om der er mange arbejdsløse danskere. Det er naturligvis ikke i orden, siger socialdemokraternes borgmesterkandidat Christian Haugk.

Læs også: Direktion foreslår forbedring af kassebeholdning på 100 millioner kroner

Haugk slår fast, at Socialdemokraterne ønsker fair vilkår både for virksomheder og medarbejdere, der skal udføre arbejdsopgaver for Kolding Kommune.

- Vi vil ikke være med til at diskvalificere de virksomheder, der sætter pris på deres medarbejdere, betaler deres skat og overholder øvrige krav, der gælder på det danske arbejdsmarked, siger den socialdemokratiske byrådskollega Poul Erik Jensen.

Han glæder sig over, at det er et samlet byråd, der ventes at bakke op om den ny indkøbs- og udbudspolitik.

- Denne beslutning gør en stor forskel for lokale arbejdspladser i vores kommune. Socialdemokraterne har, i samarbejde med SF, sat løndumping og arbejdsklausuler på den politiske dagsorden. Derfor glæder det mig, at der nu ser ud til at være opbakning til rimelige og anstændige vilkår som kan sikre danske arbejdspladser og ordentlige konkurrencevilkår for danske virksomheder, siger Christian Haugk.

Overholdelse af relevante ILO-konventioner indskrives som krav i fremtidigt udbudsmateriale.

Forslaget ventes vedtaget i enighed på førstkommende byrådsmøde.