Danske aviser nedsabler Olsens tropper efter EM-nedtur

Kritikken af det danske fodboldlandshold er hård og kontant i de danske aviser, efter at holdet søndag aften tabte 1-2 hjemme til Frankrig i en testkamp, men mest fordi den direkte EM-billet glippede.

Danmark skal nu ud i to afgørende og nervepirrende playoff-kampe i november om at komme til EM i Frankrig næste år, efter at Armenien ikke lykkedes med at tage point hjemme mod Albanien, men tabte 0-3.

- Det siger alt om dansk middelmådighed eller det, der er værre, at man på aftenen for en kamp mod de tidligere verdensmestre fra Frankrig i Parken måtte sidde og heppe (forgæves) på Armenien.

- Som jeg tidligere har konstateret, er tredjepladsen i en overkommelig gruppe desværre et rimeligt udtryk for den kvalitet, som landsholdet har bragt med ind i turneringen, mener Jyllands-Postens sportsredaktør Christian Thye-Petersen.

- Med en rærlig afslutning på en i forvejen uharmonisk kvalifikationsturnering må Danmark nu håbe, at resultaterne i de resterende kampe i andre grupper arter sig, så det bliver til en dansk seedning i lodtrækningen, skriver han.

Den danske indsats i EM-kvalifikationen bedømmes ikke blidere i Politiken.

- Det er en trist nedtur, Olsen og hans mænd har oplevet, og det er meget overraskende, at Albanien med 3-0-sejren over Armenien i aftes har kunnet overhale Danmark i slutspurten og overtage andenpladsen, der giver direkte kvalifikation sammen med Portugal.

- Men når holdet flopper mod Armenien i Jerevan og rammer et bundniveau, ingen havde forestillet sig, vi skulle opleve, er der ingen undskyldninger.

- I den kamp så man en indstilling hos spillerne, som ikke var viljestærk og ambitiøs nok. Det var besynderligt. EM-holdet har simpelt hen ikke præsteret godt nok, skriver fodboldredaktør Søren Olsen.

Ekstra Bladets fodboldredaktør Allan Olsen er endnu skarpere i retorikken.

- Fordi Danmark i øjeblikket er i en forfatning, der er temmelig ynkelig, og man skal langt tilbage for at finde en serie af lige så forfærdelige præstationer. Vi kunne jo sige 30 år, lyder det i avisen, og kritikken fortsætter:

- Det er en kæmpe skuffelse og på grænsen til en gedigen fiasko, at Danmark ikke formår at holde et hold som Albanien bag sig over så mange kampe.

- Samtidig gennemhuller det den slidte frase om landets størrelse, når Danmark klarer sig dårligt.

- Albanien, Island, Wales er klar til EM og Slovakiet samt Norge tæt på. Alle lande med færre indbyggere end Danmark, så den plade gider vi ikke høre igen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip