Danske badmintonspillere får hård OL-lodtrækning

Der blev tirsdag trukket lod til badmintonturneringen i det forestående OL i Rio de Janeiro, og lodtrækningen blev set med danske briller ganske hård.

Det siger Danmarks landstræner, Lars Uhre, efter lodtrækningen.

- Samlet set er det en svær lodtrækning for os. Vi ved godt, at til OL får man ikke noget forærende, så vores fokus er fortsat på at forberede og udvikle os, så vi står så stærkt som muligt til OL, siger han i en pressemeddelelse fra Badminton Danmark.

Selv om danskerne ikke fik nogle foræringer i gruppespillet, så fjerner det ikke troen på, at målsætningen kan indfris.

- Vi tror dog stadig på, at vi kan være med i kampen om medaljer, siger Lars Uhre.

I OL-turneringen spiller man i grupper, som man kender det fra for eksempel fodbold- eller håndboldslutrunder. I de fleste andre badmintonturneringer spiller man knockoutkampe fra begyndelsen.

For de danske singlespillere gælder det, at man skal vinde gruppe foran sine to modstandere for at gå videre til knockoutfasen.

I doublerækkerne går også andenpladsen i hver gruppe, der tæller fire par, videre til knockoutfasen.

I damesingle har Line Kjærsfeldt fået en yderst vanskelig lodtrækning, da hun er kommet i gruppe med verdensetteren Carolina Marin fra Spanien. Gruppen tæller også finnen Nanna Vainio, verdensranglistens nummer 63.

I herresingle er fjerdeseedede Viktor Axelsen kommet i gruppe med verdensranglistens nummer 16 og 32. Femteseedede Jan Ø. Jørgensen får fornøjelsen af verdens nummer 39 og 40. De to danskere kan ikke møde hinanden før finalen.

Mixeddoublen Christinna Pedersen og Joachim Fischer Nielsen, der er seedet som nummer fire, er i gruppe med verdensranglistens nummer 6, 7 og 13.

I damedouble er Christianna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl ligeledes kommet i gruppe med par fra verdens top-ti.

Mathias Boe og Carsten Mogensen møder blandt andet verdensranglistens tredjebedste par i herredouble, mens puljens to øvrige modstandere på papiret er overkommelige.

/ritzau/

 

Dagens Gossip