Danske Bank advarer: Kriminelle lokker med falske Mobile Pay-sms’er

Det er med at holde et vågent øje som forbruger. Kriminelle er nemlig blevet dygtige til at efterligne myndigheder og organisationer, så det ligner, at de er afsenderen.

For eksempel florerer der i I øjeblikket sms'er med links, der kan give kriminelle adgang til din telefon, hvis du klikker på dem.

Læs mere: To mænd bedrager 350 personer med Mobile Pay

Det skriver Danske Bank på Facebook.

- Senest har vi set, at nogle har fået adgang til en telefon og har oprettet en falsk Mobile Pay - side, hvor de forsøger at lokke personlige oplysninger ud af brugeren, skriver Danske Bank.

- Slet sms’en og husk, at vi aldrig beder om dine koder, kortoplysninger eller andre fortrolige oplysninger i en sms eller i en mail, tilføjer de.

Læs mere: Danske Bank tjener snart penge på Mobilepay

Så husk din kritiske sans, hvis du modtager en sms, der passer på denne beskrivelse.

Hvis du allerede er kommet til at klikke på et link i en af de falske sms’er, kan du ringe til Danske Bank på 70 10 55 01.

Det er ikke første gang, folk risikerer at blive snydt af kriminelle, der udgiver sig for at være Mobile Pay. Der har tidligere været advarsler fremme i medierne og kørt retssager om svindel med den populære betalingsapp.

 
(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/da_DK/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Lige nu er der falske SMS’er i omløb, hvor kriminelle sender beskeder med links, der kan give dem adgang til din...

Opslået af Danske Bank på 19. februar 2016

Følg Dagens Advarsler for flere lignende artikler:

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip