Danske Bank-aktionærer scorer kassen i juli

31/07/2014 17:07

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Otte milliarder kroner.

Så meget tjener Danske Bank-aktionærer på juli-måneds kursstigninger. Danske Bank-aktien er nemlig foreløbig den mest stigende aktie i C20-indekset i sommermåneden.

Aktien er i alt steget med 5,3 procent og bliver torsdag eftermiddag handlet til kurs 162,1.

Det viser en analyse af handlen med C20-aktier i juli, som Spar Nord har lavet for Ritzau.

- Danske Bank aflagde regnskab i sidste uge, og det blev en positiv overraskelse, som alene på regnskabsdagen sendte aktiekursen op med hele 4,6 procent, siger aktieanalytiker i Spar Nord Mikkel Duus-Hansen.

- Nettorenteindtægter og tab på udlån udviklede sig bedre end ventet, og bankens egenkapitalforretning for første halvår 2014 landede på 9,2 procent. Det er en markant forbedring, og det styrker investorernes tro på, at Danske Bank nu kan nå sine finansielle mål for 2015, uddyber han.

De politiske spændinger mellem Rusland på den ene side og USA og Europa på den anden har ifølge Mikkel Duus-Hansen haft indflydelse på aktiehandlen i juli. Det har betydet, at der har været relativt store kursudsving.

Men C20-indekset ser ud til at slutte måneden lavere end den begyndte med et samlet indeksresultat for måneden på -0,7 procent.

- Selv om de politiske spændinger hele tiden lurer i baggrunden, så er juli samtidig startskuddet på regnskabssæsonen med foreløbig fem regnskaber fra C20-selskaberne. Og lige som det er tilfældet med Danske Bank, vil regnskaberne også i de kommende uger sætte en stor del af dagsordenen for aktiehandlen, siger Mikkel Duus-Hansen.

Efter Danske Bank følger Jyske Bank og Tryg. De stiger henholdsvis 3,0 og 2,2 procent i månedens handel.

Helt i bunden af listen over månedens mest stigende selskaber i C20-indekset ligger Pandora. Smykkefirmaet er torsdag eftermiddag nede med 9,8 procent.

- En del af forklaringen er formentlig, at en række aktionærer har rejst et erstatningskrav over for selskabet, fordi de mener at være blevet snydt i forbindelse med en tidligere nedjustering, siger Mikkel Duus-Hansen.

Derudover er der ifølge aktieanalytikeren en generel nervøsitet op til det kommende halvårsregnskab, hvor der kommer svar på, om salget af nye smykker lever op til forventningerne.

/ritzau/