Danske Bank fyrer 250 medarbejdere

Danske Bank fyrer 250 ansatte, erfarer Ritzau. Det er den første fyringsrunde, som koncernchef Thomas F. Borgen står bag.

Sparerunden blev varslet i oktober, da banken kom med regnskab for de tre første kvartaler af 2013. Af regnskabet fremgik det, at omkostningerne skulle ned.

Samlet skal banken spare en milliard kroner - og det kommer nu til at betyde færre ansatte. Meddelelsen blev overbragt Danske Banks folk tirsdag morgen.

Det er ikke umiddelbart ansatte i filialerne, der skal fyres. Derimod er det folk i HR-afdelinger, i økonomiafdelingen, i it-afdelingen og andre stabsfunktioner, der skal spares væk.

Allerede 31. oktober lød det fra banken, at man ville "reducere omkostningerne til primært ikke-kundevendte aktiviteter væsentligt".

- Besparelserne opnår vi ved at gøre interne funktioner mere strømlinede og effektive og reducere eksterne omkostninger, skrev banken i regnskabet.

At man satser på folk, der ikke har direkte kontakt til kunderne, skyldes, at banken har oplevet en massiv kundeflugt. Alene i årets ni første måneder har 94.000 kunder valgt at sige farvel og tak til banken.

Danske Bank havde kalkuleret med, at bankens nye kundeprogram ville koste kunder, fordi det betyder et nyt abonnement til småsparere. Og det har givet anledning til ærgrelse, at kunderne vælger andre banker.

Det er en konsekvens af det nye kundeprogram, at folk flytter væk. Fra 1. september koster det penge at have en almindelig konto i banken. Argumentet fra banken er, at de små kunder reelt koster banken penge i for eksempel administration.

Danske Bank er blevet mindre og mindre i årenes løb, hvis man måler på antallet af ansatte.

Ved udgangen af 2011 var der 21.320 ansatte. Den 30. oktober i år var tallet skrumpet til 20.039.

/ritzau/

 

Dagens Gossip