Danske Bank fyrer 52 medarbejdere

Danske Bank har i sine bestræbelser på at effektivisere afskediget 52 medarbejdere fra divisionen Group Service i Høje Taastrup.

- Baggrunden for afskedigelserne er, at vi er på et meget konkurrencepræget marked, hvor der er lav vækst. Det gør, at vi hele tiden er nødt til at se på, hvordan vi kan gøre tingene mere omkostningseffektivt, siger Anne Melchiorsen, underdirektør i Group Services, til Ritzau Finans.

Group Service har 3000 medarbejdere, hvor knap halvdelen er placeret i Høje Taastrup. Enheden fungerer som støttefunktion til bankens afdelingsnet og står blandt andet for det administrative bag kreditansøgningerne.

- Vi arbejder løbende med at gøre arbejdet i de funktioner mere effektivt, blandt andet ved at automatisere og også ved at optimere de forskellige processer. Det er det, der er baggrunden for de afskedigelser, vi har gennemført i dag, siger Anne Melchiorsen.

Fordi der er udsigt til fortsat lav økonomisk vækst i samfundet, nødvendiggør det for Danske Bank en fortsat stræben efter at nedbringe omkostninger, siger underdirektøren.

- Der er hård konkurrence, og der er heller ikke noget, der tyder på, at den økonomiske vækst lige kommer op igen, og det gør jo, at det kommer til at handle om hele tiden at kunne minimere omkostningerne.

Fyringerne vækker ærgrelse i Finansforbundet. Ifølge de bankansattes fagforening flytter de 52 stillinger til Litauen.

- Det er først og fremmest trist for de berørte, men også en ærgerlig udflytning af danske arbejdspladser, siger Kent Petersen, der er formand for Finansforbundet.

- Samtidig har banken jo sendt nogle ret tydelige signaler om at være dens samfundsansvar som en dansk storbank bevidst. Og set i det lys er det selvfølgelig ekstra ærgerligt, når man simpelthen rykker arbejdspladser ud af Danmark, siger han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip