Danske Bank opjusterer efter stærkt kvartal

Danske Bank har haft et stærkt tredje kvartal og opjusterer nu forventningerne til hele året.

Banken venter nu at tjene 11,5-13,5 milliarder kroner i 2014. Tidligere regnede bankens ledelse med en indtjening på 10-13 milliarder kroner.

Danske Bank begrunder opjusteringen med, at der har været en stærk udvikling igennem den første del af året. Banken har i årets første ni måneder haft et overskud på 10,1 milliarder kroner.

- I de første ni måneder af 2014 har vi samlet forbedret resultatet med 95 procent i forhold til samme periode sidste år, hvilket viser, at de tiltag, vi har sat i gang, virker, siger bankens administrerende direktør, Thomas F. Borgen, i en kommentar til regnskabet.

- Resultaterne er opmuntrende, men der er stadig et stykke vej til vores langsigtede mål. Vi vil derfor fortsætte med at implementere vores strategi og fokusere på at blive en bank, som virkelig er drevet af kundernes behov, og som er enkel og effektiv, siger han.

Danske Bank varsler i forbindelse med regnskabet for de første ni måneder, at man vil svinge sparekniven næste år. Udmeldingen kommer, efter at det i årets første ni måneder er lykkedes banken at skære knap fire procent af omkostningerne.

- Vores arbejde med at reducere omkostningerne til under 23 milliarder kroner i 2014 forløber planmæssigt, og vi planlægger at reducere omkostningerne yderligere i 2015, hedder det i regnskabet.

Sidste år lød bankens omkostninger på 23,8 milliarder kroner.

Danske Bank venter nu også mindre nedskrivninger i 2014 som følge af udviklingen i årets første del.

Banken regner med nedskrivninger på omkring tre milliarder kroner. Tidligere ventede banken blot et lavere niveau end i 2013, hvor nedskrivningerne landede på 4,1 milliarder kroner.

/ritzau/

 

Dagens Gossip