Danske Bank renser egne topfolk for kursmanipulation

To af Danske Banks ledende medarbejdere blev i første omgang suspenderet under mistanke for kursmanipulation, men nu har banket renset sine egne medarbejdere. Derfor vender de to topfolk tilbage til arbejdet, skriver Børsen.

Ifølge Danske Bank har de to ledere ikke brudt interne regler eller været involveret i de omstridte obligationshandler i 2009, som førte til sigtelsen.

- Vi har konkluderet, at de her to ledende medarbejdere har overholdt de interne retningslinjer, som de skal. Og derfor skal de selvfølgelig tilbage på arbejde, siger chefjurist i Danske Bank, Flemming Pristed, til avisen.

Bagmandspolitiet har fredag også frafaldet sigtelsen om kursmanipulation mod to topfolk i Danske Bank. Det oplyser Bagmandpolitiet til Ritzau.

Fire er fortsat sigtet i sagen.

I alt blev seks medarbejdere i Danske Bank og Realkredit Danmark, der er en del af Danske Bank-koncernen, sigtet for kursmanipulation under særligt skærpede omstændigheder.

Medarbejdere i de to institutter er sigtet for at manipulere med kursen i en mindre likvid realkreditobligation baseret på Cibor-renten.

Den mulige kursmanipulation er ifølge sigtelserne foretaget til skade for Realkredit Danmarks kunder ved aftaler mellem de ansatte i institutterne i februar og marts 2009.

De to chefer blev involveret i sagen, fordi de havde ansvaret for de fire medarbejdere, der fortsat er sigtet i sagen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip