Danske Bank sigtet for kursmanipulation

Danske Bank og Realkredit Danmark er blevet sigtet i en sag om kursmanipulation under "særligt skærpende omstændigheder".

Samtidig er seks medarbejdere, heraf to ledere, blevet sigtet i sagen, der er rejst af Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet, SØIK.

- Det er en meget beklagelig sag.

- Vi har meget klare regler og procedurer, som alle medarbejdere bliver undervist i og kender godt, og der er ingen undskyldning for ikke at overholde dem, skriver administrerende direktør i Danske Bank Thomas F. Borgen i en kommentar til Ritzau.

Det er fire medarbejdere, der er mistænkt for at have begået kursmanipulationen, samtidigt er deres to ledere blevet sigtet.

- Danske Bank har ved en intern undersøgelse konstateret, at der er sket overtrædelser af koncernens interne regler i forbindelse med obligationshandler mellem Realkredit Danmark og Danske Bank på erhvervsrealkredit-markedet i 2009, skriver banken i en fondsbørsmeddelelse.

Danske Bank har derefter selv orienteret Finanstilsynet, der har sendt sagen videre til bagmandspolitiet.

Sagen har ifølge SØIK, i daglige tale bagmandspolitiet, skadet kunder hos Realkredit Danmark.

Danske Bank oplyser, at der ikke er noget i bankens interne undersøgelse, der tyder på, at andre end de fire medarbejdere har været involveret i handlerne.

- Men af hensyn til den videre efterforskning er de fire medarbejdere og deres to ledere blevet suspenderet, skriver Danske Bank.

Hvis der viser sig at være hold i mistanken, kan sagen udløse bøder til Danske Bank og Realkredit Danmark, mens de sigtede medarbejdere potentielt kan ende bag tremmer.

Statsadvokaten oplyser, at både banken og realkreditinstituttet har givet udtryk for, at de er samarbejdsvillige i sagen.

- Vi har med tilfredshed noteret os, at Danske Bank A/S og Realkredit Danmark A/S har meddelt, at de fuldt ud samarbejder med myndighederne i forbindelse med opklaringen af sagen, fortsætter han.

Sigtelserne er rejst inden en mulig fem-årig forældelse træder i kraft.

Thomas Borgen forsikrer overfor DR Nyheder om, at hvis Danske Bank og Realkredit Danmark bliver kendt skyldige i kursmanipulation, så vil de kunder, der har mistet penge på affæren, få erstatning.

/ritzau/

 

Dagens Gossip