Danske Bank sletter halvdelen af sin goodwill

Danske Bank nedskriver sin goodwill for ni milliarder kroner, og egenkapitalen sænkes dermed samme beløb. Det oplyser Danske Bank til Fondsbørsen.

Kursen på Danske Bank-aktier faldt 1,2 procent til 163 kroner, da Fondsbørsen åbnede. Her var stemningen generelt sur, så C20 Cap-indekset lagde fra land med et fald på 0,9 procent til indeks 785,63. Kursen på alle eliteaktier faldt.

30. september i år var Danske Banks egenkapital på 158,7 milliarder kroner, mens goodwill var anslået til 18,6 milliarder kroner. Goodwill nedskrives med ni milliarder kroner i årsregnskabet for 2014, oplyser Danske Bank.

Goodwill sænkes efter en dialog med Finanstilsynet om, hvordan bankens goodwill skal beregnes.

Nedskrivningen skyldes bankens aktiviteter i Finland, Nordirland og Estland.

- Nedskrivningen af goodwill er af ren regnskabsteknisk karakter og påvirker ikke bankens strategi eller forretning, siger økonomidirektør Henrik Ramlau-Hansen, Danske Bank.

Banken bekræfter, at den venter at tjene 11,5-13,5 milliarder kroner som årsresultat i 2014, når der ses bort fra resultateffekten af nedskrivningen af goodwill. Det er i overensstemmelse med kvartalsrapporterne fra 1. til 3. kvartal i år.

Nedskrivningen påvirker heller ikke Danske Banks generelle målsætning om at udbetale cirka 40 procent af årsresultatet for 2014 i udbytte. Det baseres på årsresultatet, før goodwill er nedskrevet.

De ni milliarder kroner svarer til godt halvdelen af den goodwill, som Danske Bank har bogført.

- Egenkapitalen falder med cirka ni milliarder kroner, men det er ren regnskabsteknik. Vores planer for forretningsenhederne bliver ikke påvirket, vores forventninger bliver ikke påvirket og vores evne til at betale udbytte bliver ikke påvirket, vores likviditet bliver ikke påvirket, siger økonomidirektøren

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip