Danske banker lader sig ikke stresse: Vi er robuste

I Danmarks bankverden er det tid til at lade champagnepropperne springe, efter de store danske banker alle har klaret sig godt igennem et omfattende finansielt helbredstjek.

- I Finansrådet glæder vi os naturligvis over, at de danske banker er så robuste, at de kan tåle selv hårde økonomiske stød, skriver Jørgen A. Horwitz, direktør for bankernes interesseorganisation, Finansrådet, i en pressemeddelelse.

Finanstilsynet har i forbindelse med stresstesten gennemført de mest omfattende inspektioner nogensinde på koncernniveau i Danske Bank, Nykredit, Jyske Bank og Sydbank, mens Nordea blev testet af de svenske myndigheder.

Alle fem banker bestod helbredstesten.

Sydbanks administrerende direktør, Karen Frøsig, glæder sig også over, at de danske banker generelt er robuste, og at også Sydbank klarede sig godt igennem.

- Det er vigtigt for os at være en kapitalstærk bank, der kan modstå stød - også stød, vi ikke havde forudset. I 2008 var der jo for eksempel ikke mange, der havde forudset udviklingen, siger hun til Finanswatch.

Undersøgelsen viser, at Nykredit og den danske realkreditmodel er særdeles robust, siger koncerndirektør Søren Holm i en fondsbørsmeddelelse.

- Det er til fordel for boligejerne, og det understøtter det danske boligmarked og dansk økonomi, siger Søren Holm.

130 banker fra eurozonen er blevet testet, så der er ryddet op i sektoren, inden den europæiske bankunion træder i kraft 4. november.

Samtidig gennemføres den samme test af de største banker i samtlige EU-lande, der ikke er med i euroen, og dermed altså også i Danmark, selvom regeringen endnu ikke har taget stilling til, om Danmark skal deltage i den europæiske bankunion.

25 af de testede banker fra eurozonen er dumpet i testen. 12 af bankerne har dog allerede gjort deres for at styrke deres likviditet med i alt 15 milliarder euro, mens de andre banker nu får seks til ni måneder til at rette op.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip