Danske Banks irske eventyr viser bedring trods underskud

Den irske forretningsdel hos Danske Bank kæmper fortsat med underskud, selvom der er tegn på bedring efter en målrettet indsats fra bankens side.

Det fremgår af Danske Banks regnskab for 2013, der er offentliggjort torsdag.

Isoleret set resulterede de irske aktiviteter for Danske Bank i et tab før skat på 1,4 milliarder kroner i 2013.

Det er dog stadig en forbedring på 3,4 milliarder kroner i forhold til i 2012, hvor underskuddet lød på 4,8 milliarder kroner.

- Vi målrettede vores aktiviteter i Irland, fordi vilkårene for at drive bank i dette marked og det økonomiske klima fortsat forventes at være udfordrende i de kommende år, skriver Danske Bank i sit regnskab.

Der var i 2013 en lav vækst i det nordirske, skriver banken, og fortsætter med at forklare, at økonomien i Irland fortsat er skrøbelig.

- Men da underskuddet på de offentlige finanser er blevet væsentligt reduceret, har regeringen besluttet at forlade det økonomiske hjælpeprogram uden at have den europæiske stabilitetsmekanisme (ESM) som bagstopper, skriver banken.

Danske Bank finder optimisme i, at huspriserne i det irske synes at have nået bunden og er begyndt at stige fra det lave niveau på omkring 50 procent under toppen.

Det var tilbage i 2005, at Danske Bank købte National Irish Bank i Irland og Northern Bank i Nordirland for 10,4 milliarder kroner.

Både den tidligere ordførende direktør, Peter Straarup, og den tidligere bestyrelsesformand, Alf Duch-Pedersen, har tidligere erkendt, at timingen for opkøbet var forfejlet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip