Danske bilister rammes af ny tysk vejskat

Udenlandske bilister skal snart vænne sig til, at det koster penge at køre på de tyske motorveje.

Den tyske regering, med transportminister Alexander Dobrindt i spidsen, har fra 2016 indført en beskatning af landets motorveje, der særlig rammer udenlandske bilister. Det vedtog regeringen onsdag i Berlin.

Vejskatten gælder også tyske biler, men her går regningen i nul, da man som tysk bilist kan trække afgiften fra i vægtafgiften på bilen.

Det betyder derfor, at indtægten fra den nye afgift primært kommer fra udenlandske bilister. Det har skabt vrede i mange af Tysklands nabolande samt i EU.

Tysklands transportminister er trods kritikken glad for den nye aftale.

- Det er rimeligt, da en lignende model også praktiseres i mange af vores nabolande, og det giver mening, fordi hver enkelt ekstra euro vil strømme ind i vores infrastruktur - rundt regnet to milliarder euro i en valgperiode, siger Alexanders Dobrindt.

Hvis man som dansk bilist i fremtiden vil benytte sig at det tyske motorvejsnet, skal man frem med pengepungen.

Prisen for at køre på tyske motorveje bliver 75 kroner for 10 dage, 165 kroner for to måneder eller en et års vignette til at sætte i forruden, som fungerer ligesom en brobizz til Storebæltsbroen.

Prisen for vignetten kommer til at variere mellem 778 kroner for en benzinbil og 849 kroner for en dieselbil - prisen varierer derfor efter, hvor gode bilens miljøegenskaber og energieffektivitet er.

Den tyske regering forventer, at den nye afgift vil give 3,7 milliarder euro i statskassen, hvoraf et stort beløb vil gå direkte til den tyske infrastruktur.

/ritzau/

 

Dagens Gossip