Danske curlingherrer er klar til VM-finalen

09/04/2016 23:05

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Danmarks curlinglandshold for herrer er klar til finalen ved VM i den schweiziske by Basel.

Rasmus Stjernes mandskab vandt suverænt med 9-3 over USA i semifinalen og møder stormagten Canada i slutkampen søndag.

Danskerne fortsatte mod USA det stærke spil, som de har vist hele ugen. Troels Harry, Mikkel Poulsen, Johnny Frederiksen og Rasmus Stjerne lavede meget få fejl og optrådte med stor sikkerhed.

Pilen pegede Danmarks vej allerede efter første ende, som endte 2-0. Og da det to ender senere stod 5-0 til danskerne, duftede det for alvor af en finaleplads.

Amerikanerne fik reduceret til 2-5, men Rasmus Stjerne og hans kumpaner slog straks igen og vandt sjette ende med hele 3-0.

Så stod det 8-2, og da vidste både danskere og amerikanere, at kampen efter al sandsynlighed var afgjort, og for de danske spillere handlede det nu primært om at eliminere de amerikanske angrebsforsøg.

Da danskerne vandt ottende ende og bragte sig på 9-3, valgte USA at opgive, og dermed var den danske finalebillet i hus.

VM-finalen er en stor overraskelse, efter at det danske mandskab for et år siden rykkede ud af den bedste gruppe og måtte kvalificere sig til det igangværende VM gennem EM på hjemmebane.

Danmark og Canada har spillet mod hinanden to gange tidligere ved VM. I gruppespillet blev det til et dansk nederlag på 8-11, og canadierne vandt også det andet møde, en playoffkamp, med 5-3.

Mens Danmark aldrig har vundet et curling-VM, er Canada blevet verdensmester 34 gange.

/ritzau/