Danske curlingherrer rejser sig i sidste kamp mod Norge

Danmarks curlingherrer vandt 5-3 over Norge og sikrer sig dermed en sjetteplads ved OL-turneringen i Sotji.

Skipper Rasmus Stjerne og hans team var uden reelle chancer for videre avancement i deres sidste ud af ni kampe.

Nordmændene kunne med en sejr kunne sikre sig en plads blandt de fire semifinalister, men de skal nu ud i en afgørende kamp mod Storbritannien om den sidste semifinaleplads.

Med presset taget af danskerne spillede Team Stjerne i bedste OL-ånd en flot kamp mod et noget mere nervøst spillende norsk hold.

- Vi spillede en god kamp i dag. Man kan sige, de klart havde mest at spille for, men vi havde absolut også vores hæder og ære at redde, siger Rasmus Stjerne til TV2.

- Og vi ville gerne vise, at vi har kæmpet hårdt for det her, og at vi havde brug for at slutte af med en god fornemmelse, og det synes jeg, vi gjorde i dag, tilføjer han.

Rasmus Stjerne spillede med en præcision på 98 procent, og to missere fra den norske skipper, Thomas Ulsrud, gav derfor et stort set fejlfrit dansk hold to point og en føring på 3-2 efter fjerde ende.

Kampen forblev dog et tæt og pointfattigt opgør, og inden niende ende var stillingen 3-3.

Team Stjerne sikrede sig to point i niende ende og bragte sig foran 5-3. Det blev kampens resultat, da det i slutningen af 10. ende stod klart for nordmændene, at de ikke kunne hente danskerne.

De danske curlingherrer fandt først formen sent i turneringen, men fik med sejren over Norge sikret sig en sjetteplads med fire sejre og fem nederlag.

En sejr mere kunne have ændret tingene markant, og det ærgrer den danske skipper.

- Jeg kan sagtens irritere mig over, at vi med en ekstra sejr kunne have stået i semifinalen, men i curling handler det nogle gange om marginaler. Havde vi ramt dagen mod Storbritannien, havde vi måske været med.

- Jeg vil hellere se på, hvad vi kan lære af det her, og hvor vi kan blive bedre. For vi har vist, at vi har niveauet, så vi skal finde ud af, hvordan vi får det holdt hele vejen igennem, siger Rasmus Stjerne.

I kvindernes curlingturnering deler danskerne foreløbigt syvendepladsen med Sydkorea inden den sidste kamp. Her spiller Danmark mod Storbritannien klokken 16.00 torsdag.

/ritzau/

 

Dagens Gossip