Danske curlingherrer taber første kamp ved OL

Danmarks curlingherrer tabte den første kamp ved OL mandag morgen, dansk tid.

Rasmus Stjerne og hans spillere virkede nervøse i deres åbningskamp i Sotji. Det var som om, at de skulle bruge i hvert fald en halv kamp på at spille sig ind på den russiske is.

Derfor blev det til nederlag på 4-7.

Inden sidste sten lå danskerne til to point, som ville have udlignet kampen. Men en vellykket kinesisk aktion, fjernede den bedste danske sten og gav i stedet point til Kina.

Det var ganske enkelt begyndt skidt for danskerne, og formentlig skyldtes det mere danske nerver end godt kinesisk curling.

Efter tre ender førte kineserne med 3-0 og det var først i femte ende - midtvejs i kampen, at danskerne scorede point og reducerede til 1-3.

Rasmus Stjerne og hans mandskab viste i syvende ende noget af det spil, som har sendt dem ind i medaljestriden ved de seneste EM og VM.

Da kineserne satte sidste sten i syvende ende, lå danskerne til fire point, men måtte dog nøjes med kun et point og reducering til 2-3.

Til gengæld så det mere end almindeligt svært ud, da kineserne i ottende ende tog tre point og sikrede sig en føring på 6-2 inden de to sidste ender.

Ikke desto mindre, spillede danskerne langt bedre i kampens sidste halvdel end i den første. Niende ende gav dansk reducering til 4-6, og sikrede spænding inden sidste ende.

Kineserne blev nummer seks ved sidste års VM i Canada, hvor Rasmus Stjerne og hans hold blev nummer fire. Ved den lejlighed vandt Danmark en tæt kamp med 7-6.

Danskerne spiller sin næste kamp sidst på eftermiddagen mod Ruslands OL-værter.

/ritzau/

 

Dagens Gossip