Danske curlingherrer taber historisk VM-finale

10/04/2016 19:48

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Der blev skrevet curlinghistorie søndag, da Danmark for første gang nogensinde optrådte i en VM-finale for herrer.

Finalen blev spillet i den schweiziske by Basel, hvor Danmark var oppe imod stormagten Canada, som endte med at vinde en tæt finale med 5-3.

Canada kom foran 1-0 efter første ende, og mens anden ende endte uden point til nogen af mandskaberne, så slog Danmark til med to point i tredje ende og bragte sig foran 2-1.

Det danske hold bestod af skipper Rasmus Stjerne, Johnny Frederisen, Mikkel Poulsen, Troels Harry og reserven Oliver Dupont, og de var oppe mod en curlingnation, der har vundet VM hele 34 gange før, men Danmarks 9-3-sejr over USA i semifinalen gav optimisme.

Fjerde ende bød heller ikke på point, men i femte ende lagde Canada en flot sten, hvilket satte skipper Rasmus Stjerne og co. under pres, da taktikken skulle besluttes.

Danmark skulle enten spille efter en "double-takeout" eller "treble-takeout," som stenene lå og valgte at spille relativt sikkert.

Det betød, at canadierne efterfølgende lavede to point, men også at danskerne kom ud af en vanskelig femte ende med skindet på næsen, hvilket gav favoritterne en 3-2-føring, inden der var en kort pause efter femte ende.

Danmark havde før VM-finalen givet udtryk for, at det var muligt at udfordre Canada, der senest vandt VM-guld i 2012. Herefter er Sverige to gange og Norge en enkelt gang blevet verdensmester.

Indledningen på sjette ende blev komisk, da Canadas Mark Kennedy spiller fik revet håndtaget af en granitsten, da den skulle sættes, hvilket gav nogle minutters pause til reparation.

Danmark udlignede til 3-3 i den tætte dyst efter sjette ende, og en god clearing af Mikkel Poulsen i syvende ende satte Canada under pres, mens kampens store betydning gjorde, at danskerne spillede afventende.

Ingen lavede point i syvende og ottende ende, og i niende ende tog Canada to point og bragte sig foran 5-3 i kampen.

Herefter blev det vanskeligt mod de rutinerede canadiere, som trods hård dansk modstand i tiende ende viste klassen til sidst og vandt verdensmesterskabet.

/ritzau/