Danske ebola-mistænkte frifundet indtil videre

Der er meget lav risiko for, at tre danske sundhedsarbejdere, der har været udsendt til Sierra Leone, er smittet med den dødbringende virus ebola. Sådan lyder vurderingen fra Aarhus Universitetshospital, der søndag aften har undersøgt de tre danskere.

- Alle tre er velbefindende, og der er ingen mistanke om, at de skulle være smittet med ebola.

- Ingen af de tre har haft direkte kontakt med kropsvæsker fra den amerikanske patient, og der er derfor meget lav risiko for, at de selv kan være smittet, hedder det i en erklæring fra Region Midtjylland.

I Sierra Leone har medarbejderne været i kontakt med en amerikansk sundhedsarbejder, der har vist sig at være syg af ebola.

De tre danskere skal observeres i 21 dage og være særligt opmærksomme på feber og andre symptomer. I tilfælde af tegn på symptomer vil de straks blive undersøgt på Infektionsmedicinsk Afdeling på enten Aarhus Universitetshospital eller Hvidovre Hospital.

De tre danskere har været udsendt til Sierre Leone for forsvaret og Beredskabsstyrelsen.

Sierra Leone har sammen med landene Liberia og Guinea været de lande, der har været hårdest ramt af det omfattende ebolaudbrud i Vestafrika.

Den seneste opgørelse fra verdenssundhedsorganisation, WHO, viser, at dødstallet efter den frygtede virussygdom har passeret 10.000.

De fleste døde er registreret i Liberia med 4162. I Sierra Leone er der talt 3633 ebolaofre, mens Guinea har 2187 døde.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip