Danske eliteaktier runder indeks 1000 og slår rekord

Der er tirsdag morgen igen åbnet for aktiehandlen efter påskeferien, og allerede fra morgenstunden er der gang i de handlende - endda med en ny rekord.

Det danske indeks over landets toneangivende aktier, C20 Cap, er således åbnet i indeks 1005,70. Det er første gang nogensinde, at indekset går over indeks 1000, skriver Ritzau Finans.

Inden den danske fondsbørs åbnede tirsdag, skulle der en stigning på 0,6 procent til, før indekset ville runde indeks 1000. Det er sket med en stigning på 1,2 procent ved børsåbning.

Blandt de aktier, som er med til at trække indekset op, er Vestas, Novo Nordisk og Danske Bank.

Den store appetit for aktier gælder også uden for Danmark. Det er også herude, at grunden til aktielysten især skal findes, forklarer senioraktierådgiver Jesper Bamberger fra Nordea.

- Det er økonomien i Europa, der for det første er med til at trække danske aktier op. Og så er aktier bare en rigtig attraktiv investeringsklasse i og med, at afkast på obligationer ikke er særlig interessant.

- De to ting hænger sammen. Og så skal man også se det i lyset af, at vi står over for et opsving i Europa, som er med til at trække aktierne op, siger Jesper Bamberger.

Som en anden faktor ses der også en stigning i den amerikanske dollar over for kronen og euroen, forklarer Jesper Bamberger.

- Det er kombinationer, som får aktierne trukket op ad, siger han.

Desuden nævner Jesper Bamberger, at de danske selskaber generelt har leveret gode regnskaber, og at det er med til at øge lysten efter deres aktier.

Kigges der i krystalkuglen, kan det tyde på, at det danske aktieindeks vil lukke over indeks 1000, når fondsbørsen blæser til fyraften kl. 17:00.

- Jeg synes, at den risikovillighed, der er på markederne, ser ud til at holde ved.

- Nu har vi haft nogle positive markeder i resten af verden - blandt andet i USA - mens vi har haft lukket i Danmark. Det efterslæb, forventer jeg, skal lukkes.

- Det betyder, at vi skal stige i Danmark og Europa, siger Jesper Bamberger.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip