Danske eliteaktier slår rekord med tårnhøj lukkekurs

Det danske indeks over landets toneangivende aktier, C20 Cap, blæser tirsdag gennem indeks 1000 og slutter dagen i rekordhøje indeks 1007,50.

Det er første gang nogensinde, at indekset lukker over indeks 1000 - siden nytår er indekset således steget med hele 25,11 procent.

Det rekordhøje lukkeniveau skyldes blandt andet, at 19 ud af de 20 eliteaktier slutter i plus.

Tirsdagens topscorer blev Vestas-aktien med et løft på 3,9 procent til 308 kroner.

Forårskådheden på fondsbørsen er drevet af blandt andet opløftende renteforventninger fra USA's centralbank, Federal Reserve (Fed) og - mere lokalt - en stor hollandsk handel inden for transportsektoren, mener afdelingschef i Sydbank Ole Kjær Jensen.

- Vi havde jo et pænt amerikansk marked mandag efter udtalelser fra et Fed-medlem, der blev tolket derhen, at der ikke er en rentestigning lige om hjørnet, siger han til Ritzau Finans.

- Og så var det selvfølgelig også med til at trække USA, at den græske finansminister forsikrede om, at Grækenland vil overholde de tidsfrister, der er aftalt med IMF, siger han.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip