Danske eliteaktier slår rekord med tårnhøj lukkekurs

Skrevet af admin

07/04/2015

Mest læste i dag

Det danske indeks over landets toneangivende aktier, C20 Cap, blæser tirsdag gennem indeks 1000 og slutter dagen i rekordhøje indeks 1007,50.

Det er første gang nogensinde, at indekset lukker over indeks 1000 - siden nytår er C20 Cap således steget med hele 25,11 procent.

Det rekordhøje lukkeniveau skyldes blandt andet, at 19 ud af de 20 eliteaktier slutter i plus. Tirsdagens topscorer blev Vestas-aktien med et løft på 3,9 procent til 308 kroner.

Forårskådheden på fondsbørsen er drevet af blandt andet opløftende renteforventninger fra USA's centralbank, Federal Reserve (Fed), mener afdelingschef i Sydbank Ole Kjær Jensen.

- Vi havde jo et pænt amerikansk marked mandag efter udtalelser fra et Fed-medlem, der blev tolket derhen, at der ikke er en rentestigning lige om hjørnet, siger han til Ritzau Finans.

- Og så var det selvfølgelig også med til at trække USA, at den græske finansminister forsikrede om, at Grækenland vil overholde de tidsfrister, der er aftalt med IMF, siger han.

Ifølge senioraktierådgiver Jesper Bamberger fra Nordea skal den store appetit på aktier desuden findes i Europa.

- Det er økonomien i Europa, der for det første er med til at trække danske aktier op. Og så er aktier bare en rigtig attraktiv investeringsklasse i og med, at afkast på obligationer ikke er særlig interessant.

- De to ting hænger sammen. Og så skal man også se det i lyset af, at vi står over for et opsving i Europa, som er med til at trække aktierne op, siger Jesper Bamberger.

Som en anden faktor ses der også en stigning i den amerikanske dollar over for kronen og euroen, forklarer Jesper Bamberger.

- Det er kombinationer, som får aktierne trukket op ad, siger han.

/ritzau/