Danske eliteselskaber buldrer derudaf

De danske eliteselskaber i C20-indekset har netop sluttet regnskabssæsonen. Den viser, at 12 ud af 18 selskaber i indekset tjener flere penge end ventet.

Vestas tager prisen som den suverænt største, positive overraskelse med en indtjening, der lå knap 42 procent over analytikernes forventninger.

12 selskaber har overgået analytikernes forventninger til indtjeningen, mens seks leverer en indtjening under det forventede.

Det viser Spar Nords surprise index, der sammenholder analytikernes forventninger til selskabernes indtjening (målt på EPS – Earnings Per Share) med den faktiske indtjening opnået i regnskabsperioden.

I toppen af indekset ligger vindmøllegiganten Vestas med en indtjening 41,8 procent over analytikernes forventninger.

- Blandt C20-selskaberne har Vestas-regnskabet ubetinget været den mest positive overraskelse i denne regnskabssæson, siger aktieanalytiker i Spar Nord Mikkel Duus-Hansen, der står bag bankens surprise index.

- Vestas er blevet bedre til at udnytte sit produktionsapparat, og lønsomheden udvikler sig særdeles positivt.

- Derfor så vi også en helt ekstraordinær belønning fra investorernes side, idet aktiekursen steg med mere end 17 procent på regnskabsdagen. Og samtidig står analytikerne næsten i kø for at opjustere kursmålet på aktien.

Jyske Bank og biotekselskabet Genmab lander på anden- og tredjepladsen over de mest positive, indtjeningsmæssige overraskelser med en indtjening henholdsvis 18,8 og 17,4 procent over analytikernes forventninger.

Den største skuffelse stod GN Store Nord, der producerer høreapparater og headsets, for. Indtjeningen lander 13,5 procent under forventningerne.

- Isoleret set leverer GN Store Nord en skuffende bundlinje, og det skyldes primært et skuffende salg af headsets, siger Mikkel Duus-Hansen og uddyber:

- Men ser vi på helhedsindtrykket af regnskabet, så er der også positive takter. Blandt andet lever indtjeningen fra driften stort set op til forventningerne, og vi ser også, at aktien handler nogenlunde fladt oven på offentliggørelsen af regnskabet.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip