Danske F-16-fly har kastet fire bomber i Irak på en uge

Danmarks F-16-fly i Irak har i løbet af de seneste syv dage fløjet i 11 såkaldt offensive missioner. Samlet har de danske fly smidt bomber mod mål fire gange i særligt Salah ad Din og Al Anbar-provinserne.

Det oplyser forsvaret sent tirsdag aften i sin ugentlige mission update om den danske indsats i kampen mod den ekstremistiske gruppe Islamisk Stat (IS) i Irak.

De danske bombemål har i den seneste uge været bygninger. Forsvaret oplyser ikke, om fjendtlige styrker blev dræbt under angrebene.

Flyene har yderligere fløjet i Close Air Support-missioner (CAS), hvor flyene er indsat direkte som luftstøtte til styrker på landjorden.

Når danskerne ikke deltager i de direkte bombardementer, patruljerer flyene over et bestemt område. F-16-missionerne fokuserer i de tilfælde på overvågning og indhentning af efterretninger.

Siden første mission 16. oktober 2014, har det danske bidrag i alt fløjet 284 missioner og kastet 217 bomber. Bomberne er præcisionsstyrede, hvilket vil sige, at de styres mod deres mål ved hjælp af enten laser eller GPS.

Det danske F-16-bidrag til den internationale koalitions bekæmpelse af IS består af syv fly, hvoraf tre er i såkaldt logistisk reserve. Derudover er cirka 90 mand udsendt på nuværende tidspunkt.

Ud over F-16 bidrager Danmark også med et 120 mand stort bidrag fra æren, som skal uddanne og vejlede de irakiske sikkerhedsstyrker i blandt andet skydning, førstehjælp, føring og stabsarbejde.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip