Danske F-16-fly har været på 50 missioner i Irak

De danske F-16-fly har været i luften mere end 50 gange i Irak, siden flyene for første gang var på vingerne den 16. oktober. Der er i alt tale om 27 missioner, og der er samlet set kastet 37 bomber. Det skriver forsvaret på sin hjemmeside.

Forsvaret oplyser, at det danske bidrag "opretholder en særdeles aktiv profil i missionen", der har til formål at bekæmpe den militante gruppe Islamisk Stat i Irak i den USA-ledede koalition.

F-16-flyene har dels deltaget i missioner, hvor flyene har været luftstøtte for tropper på jorden, mens der også har været deciderede angrebsmissioner, hvor de danske fly har skullet kaste bomber mod på forhånd definerede mål på jorden.

Missionerne er både foregået i det centrale og nordlige Irak, og de danske F-16-fly har været på vingerne flere gange dagligt den seneste uge.

- Vores fly og personel har arbejdet hårdt, professionelt og engageret som altid. Vi kan tydelig se, at vores missioner udgør et væsentligt bidrag til koalitionens indsats, og det kan vi være rigtig stolte af, siger generalmajor Max A.L.T. Nielsen, chef for Flyverstaben, der sammen med forsvarschef, general Peter Bartram netop har været i Irak.

Danmark stiller med syv F-16-fly og 140 mand i missionen. Under selve operationen i Irak har de danske fly hovedsæde i Kuwait, der grænser op til den sydlige del af det uroplagede Irak.

De syv danske F-16-fly, som er af typen Fighting Falcon, landede i Kuwait City den 5. oktober, hvorefter der gik knap to uger, før flyene første gang var i luften, da der blandt andet skulle styr på en række praktiske formaliteter.

Det var et bredt flertal i Folketinget, som den 2. oktober besluttede, at Danmark skal være med til at bekæmpe Islamisk Stat.

Islamisk Stat er også til stede i Syrien, men her skal de danske F-16-fly ikke i aktion, da Danmark ikke har sagt ja til at gå ind i det borgerkrigshærgede land.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip