Danske fejl giver Canada let VM-sejr på isen

15/05/2014

Det danske ishockeylandshold strittede imod i 40 minutter, men kunne som ventet intet stille op mod stormagten Canada i torsdagens VM-møde i Minsk.

6-1 vandt de 24. dobbelte verdensmestre i en kamp, hvor danskerne nærmest kollapsede i tredje periode.

De danske spillere har grund til at ærgre sig over nogle dyre fejl, der gjorde arbejdet lidt for let for den stærke modstander og var med til at ødelægge helhedsindtrykket.

Det var ellers perfekt iscenesættelse, da halvcanadieren Nicklas Jensen ni minutter inde i første periode udlignede til 1-1 og dermed kopierede sin far Dans præstation 11 år tidligere.

Jensen havde dagen før kampen fortalt om sin drøm om at score mod det land, hvorfra hele hans fars side af familien stammer fra, og nu er der noget at snakke om ved aftensbordet i Herning hen over sommeren.

Det var Morten Madsen, der serverede pucken, og Jensen fra Vancouver mosede lige akkurat pucken ind bag Ben Scrivens i Canadas mål.

Desværre rakte Jensens scoring så langt fra til en sensationel uafgjort, som dengang i 2003, og det vil særligt Oliver Lauridsen ærgre sig længe over.

Kæmpebacken fra Adirondack Phantoms lavede en klar fejl, der kostede mål nummer to, som Cody Hodgson scorede.

Fem minutter inde i anden periode sendte han pucken lige i staven på Hodgson, der ikke skulle anstrenge sig synderligt for at passere Patrick Galbraith.

Det er ingen ulykke at tabe til et bedre hold, men det bedre hold skulle gerne have lov til at arbejde meget hårdere for sine scoringer, end Canada gjorde her.

Oliver Lauridsen bøjede hovedet i skam i udskiftningsboksen, og i kampens sidste tredjedel hang hovederne stort set på hele det danske mandskab, der slap fire mål ind.

Et stort og begejstret publikum i Chizhovka Arena fik kun en kamp i de første to perioder, hvor det russiske ishockeykampråb "Shaybu" rungede i betonhvælvingerne.

Uden en sygdomsramt Julian Jakobsen eksperimenterede landstræner Janne Karlsson med Jannik Hansen som center i en kæde med Mikkel Bødker og Thomas Spelling, som slap nogenlunde fra sin VM-debut.

Kaptajn Morten Green arbejdede hårdt i sin 257. landskamp, en enestående dansk ishockeyrekord, der blev markeret med hyldest på isen før kampen.

Men alt, hvad der kom ud af anstrengelserne, var en syngende lussing, og Danmark er fortsat kun noteret for de tre point, holdet tjente mod Italien.

Holdet står med tre kampe tilbage i en klassisk spagat, hvor der både skal holdes øje med nedrykningsstregen og den mulighed for et indtog i kvartfinalen, som fortsat eksisterer.