To danske film er med i Oscar-kapløbet

Hele to danske film er at finde på listen over de nominerede til 2016-uddelingen af de prestigefyldte Oscar-statuetter

Joshua Oppenheimers dokumentarfilm "The Look of Silence" er nomineret til en Oscar som "bedste dokumentarfilm", mens Tobias Lindholms "Krigen" bejler til prisen som "bedste ikke-engelsksprogede film".

Det er torsdag eftermiddag dansk tid annonceret ved en ceremoni i Samuel Goldwyn Theater i Los Angeles.

"Krigen" er Tobias Lindholms første Oscar-nominering som instruktør, mens han tidligere har leveret manuskript til "Jagten", som i 2014 var nomineret i samme kategori uden at vinde.

- Jeg er dybt taknemmelig og beæret over den nominering, som "Krigen" har fået i dag, siger instruktøren i en skriftlig kommentar til Ritzau.

- Det har været fantastisk at opleve hvordan vores danske film, om den danske krigsindsats i Afghanistan, har formået at rejse ud i verden og modtage international anerkendelse, tilføjer han.

"The Look of Silence" er instrueret af Joshua Oppenheimer, som også i 2014 var nomineret i samme kategori for "The Act of Killing".

Begge film omhandler det indonesiske folkedrab.

I kategorien for bedste dokumentarfilm skal "The Look of Silence" konkurrere med filmene "Amy", "Cartel Land", "What Happened, Miss Simone?" og "Winter on Fire: Ukraine's Fight for Freedom".

Især "Amy" har vakt international opsigt med sit portræt af den afdøde sangerinde Amy Winehouse.

/ritzau/

 

Dagens Gossip