Danske film misser årets Cannesfestival

Ingen danske instruktører kan i år få guldpalmer i Cannes.

Filmene, der skal konkurrere om den eftertragtede filmpris i Cannes, blev torsdag præsenteret på et pressemøde, og her var der ingen danske film blandt de udtagede.

De danske instruktører Thomas Vinterberg og Tobias Lindholm har ellers film på vej, som måske kunne have fundet vej til konkurrencen, men sådan endte det altså ikke.

Dog er den danske filminstruktør Sofie Nørgaard Kampmark, allerede udtaget for sin tegnefilm "Tsunami", der bliver vist i konkurrencen "Cinefondation" for filmskole- og debutfilm.

Danskere kan også glæde sig over, at en dansk coproduktion er endt i hovedkonkurrencen, det er den norske spillefilm "Louder than Bombs" af Joachim Trier.

På pressemødet fortalte direktøren for festivalen, Thierry Frémaux, at udvælgelseskomitéen har haft ekstra travlt med at se de i alt 1854 indsendte film - en stigning i forhold til sidste år.

Han udtrykte tilfredshed med programmet, som han kaldte "smukt og med chancer".

Samtidig brugte han pressemødet til at gøre opmærksom på en uheldig "selfiekultur" på den røde løber, som festivalen nu vil komme til livs.

- Vi vil ikke forbyde selfies, men vi vil gerne sløve selfiekulturen ned. For det er ekstremt latterligt og grotesk, sagde Thierry Frémaux.

Selfies eller ej, så vil det ikke komme til at skorte på stjerner, når festivalen afholdes fra 13. til 24. maj.

Blandt de nominerede film er Gus van Sants "Sea of Trees" med skuespilleren Matthew McConaughey og Todd Haynes film "Carol" med skuespilleren Cate Blanchett.

Også stjerneinstruktører som Matteo Garrone og Nanni Moretti er igen blandt de nominerede.

/ritzau/

 

Dagens Gossip