Danske fly har nu kastet over 200 bomber i kampen mod IS

De syv danske F-16-fly i Irak, der deltager i kampen mod den ekstremistiske gruppe Islamisk Stat, har nu været på 263 missioner og kastet i alt 202 bomber siden den første mission i oktober 2014.

Det fremgår af forsvarets ugentlige opdatering om den danske mission i Irak. Opdateringen viser, at danske styrker den seneste uge var på 10 missioner, hvor i alt otte bomber blev anvendt.

Missionerne har været offensive, og de danske fly har primært deltaget i missioner i Al Anbar og Ninawa i Irak. Målene for bomberne har været fjendtlige styrker.

De danske fly har den seneste uge blandt andet fløjet såkaldte Close Air Support-missioner, som er missioner, hvor flyene fungerer som luftstøtte til styrker på landjorden.

På denne type opgaver vil luftstøtten variere alt efter, hvad der er behov for. Det kan både dreje sig om overvågningsopgaver og bombninger af mål.

Det danske bidrag til kampen har, som Ritzau mandag kunne beskrive, frem til udgangen af februar kostet cirka 213 millioner kroner.

Men pengene er givet godt ud, og der er grund til optimisme, vurderer forsvarsminister Nicolai Wammen (S) i en række skriftlige svar til Ritzau.

- Danmarks og koalitionens indsats gør en forskel. Vi har bidraget til at beskytte den irakiske civilbefolkning mod ISIL’s (Islamisk Stat, red.) vanvittige forbrydelser. Og ISIL er mange steder blevet trængt i defensiven, erklærer han.

Foruden de syv kampfly bidrager Danmark til træningen af kurdiske soldater, og bidraget kan mærkes, mener forsvarsministeren.

- For eksempel er Bagdad ikke længere truet, og det er lykkedes at trænge ISIL væk fra flere af de områder, som var besatte i efteråret 2014.

Det danske F-16-bidrag til den såkaldte Operation Inherent Resolve består foruden de syv fly af op til cirka 140 mand. Lige nu er cirka 90 mand udsendt.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip