Danske fly kaster 11 bomber i kampen mod Islamisk Stat

Den seneste uge har danske F-16-fly deltaget i 11 missioner i Irak i kampen mod Islamisk Stat. I den forbindelse er der anvendt 11 bomber.

Det oplyser forsvaret.

Missionerne, som de danske fly har deltaget i, har været offensive.

De danske fly har i den forløbne periode deltaget i missioner i områderne omkring Ninawa og Al Anbar. Målene for bomberne har været fjendtlige styrker, bygninger og køretøjer.

Siden første mission den 16. oktober 2014 har det danske bidrag i alt fløjet 197 missioner og anvendt 144 bomber. Alle de danske bomber er præcisionsstyrede, hvilket vil sige, at de styres mod deres mål ved hjælp af enten laser eller GPS.

På de missioner, hvor de danske F-16 ikke har anvendt våben, har de bidraget med overvågning og indhentning af efterretninger. På sådanne overvågningsmissioner er flyene dog altid klar til at anvende våben, hvis der er behov for det, oplyser forsvaret.

De danske fly deltager i den såkaldte "Operation Inherent Resolve". I alt deltager syv danske fly, og aktuelt er 90 danskere udsendt.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip