Danske fly kaster 15 bomber mod bygninger i Irak

Den seneste uge har danske F-16-fly i Irak kastet 15 bomber fordelt på 13 missioner.

Målet for bomberne har været bygninger i de nordlige regioner Ninawa og Kirkuk, samt regionerne Karbala og Al Anbar, der ligger i det centrale Irak.

Det oplyser forsvaret i den ugentlige update om den danske mission Irak, hvor flyene er indsat i kampen mod den ekstremistiske gruppe Islamisk Stat.

Alle de danske bomber er præcisionsstyrede, hvilket vil sige, at de styres mod deres mål ved hjælp af laser eller GPS.

Siden første mission 16. oktober 2014, har det danske bidrag i alt fløjet 232 missioner og anvendt 183 bomber.

Den seneste uge har de danske fly deltaget i de to typer af missioner.

De danske fly har fløjet Close Air Support-missioner, hvor flyene er indsat direkte som luftstøtte til styrker på landjorden.

Det betyder, at flyene patruljerer over et bestemt område, hvorefter de vil kunne blive indsat af koalitionen, når der er behov for støtte.

Luftstøtten vil variere afhængig af, hvad der er behov for. Det kan både dreje sig om overvågningsopgaver og bombninger af mål, skriver forsvaret.

De danske fly har også gennemført Air Interdiction-missioner.

Her planlægges et specifikt angreb mod et på forhånd defineret mål udførligt og detaljeret hjemmefra. Flyene flyver direkte frem til målet, hvor de kaster bomberne og flyver retur, såfremt det er muligt at overvåge målet under angrebet.

På de missioner, hvor de danske F-16 ikke har anvendt våben, har de bidraget med overvågning og indhentning af efterretninger. På sådanne overvågningsmissioner er flyene altid klar til at anvende våben, hvis der er behov for det.

/ritzau/

 

Dagens Gossip