Danske flypassagerer er strandet i Tel Aviv

I lufthavnen i Tel Aviv er et stort antal flypassagerer strandede, efter at en stribe internationale flyselskaber har aflyst alle afgange til den uroplagede by af hensyn til passagerer og personales sikkerhed.

Ifølge nyhedsbureauet DPA var tre fjerdedele af afgangene fra lufthavnen Ben Gurion aflyst onsdag morgen, og et stort antal passagerer venter på nyt om deres fly. Heraf også et ukendt antal danske passagerer.

SAS har indtil videre aflyst afgange fra København og Stockholm, og det berører lige over 300 passagerer, vurderer pressechef hos SAS Trine Kromann-Mikkelsen.

- En del af dem kan dog være rejsende, som kommer dernedefra, og som har måttet aflyse en tur til Norden, siger hun.

I løbet af torsdag beslutter SAS' sikkerhedsafdeling, om selskabet fortsat skal aflyse flyvninger til Tel Aviv. Næste planlagte afgang fra København er torsdag aften.

De passagerer, som måtte være strandet, bliver indlogeret på et hotel, indtil de kan komme hjem igen, lyder det fra SAS, og samme melding kommer fra Norwegian.

Selskabet har tre direkte flyvninger til Tel Aviv om ugen til og fra København og Stockholm, men indtil det igen er sikkert at flyve til Israel, holder selskabet flyene på jorden.

Onsdag skulle 103 passagerer være fløjet fra Tel Aviv til Stockholm, siger Charlotte Holmbergh Jacobsson, informationschef hos Norwegian.

På fredag skal 186 passagerer efter planen flyves til København, men det er altså stadig usikkert, om de kommer af sted.

Det var raketangreb nær den internationale lufthavn i Tel Aviv, der tirsdag fik en række flyselskaber at aflyse afgange.

Ifølge de amerikanske luftfartsmyndigheder (FAA) slog raketterne, der kommer fra Gazastriben, ned halvanden kilometer fra Ben Gurion International Airport, som er byens primære lufthavn.

Derfor valgte FAA tirsdag at forbyde alle amerikanske flyselskaber at flyve til og fra Tel Aviv og en række europæiske selskaber fulgte trop.

Også Finnair, KLM, Air France, Lufthansa, Swiss, Austrian Airlines, Germanwings og Air Berlin har aflyst afgange til uroplagede Tel Aviv.

De fleste selskaber - også Norwegian og SAS - tilbyder passagerne, at de kan bytte deres flybilletter til en anden dag.

/ritzau/

 

Dagens Gossip