Danske flypassagerer kan blive berørt af fransk strejke

Både onsdag og torsdag vil de franske flyveledere strejke, og det kan ende med at få betydning for passagerer, der skal med fly fra Danmark.

Det er branchemediet standby.dk, der skriver om strejken, som kommer fra medlemmerne af SNCTA, Frankrigs største fagforening for flyveledere.

Ifølge standby.dk vil det primært være franske indenrigs flyvninger samt flyvninger inden for Europa, der bliver ramt af aflysninger.

Men strejken kan også berøre flyvninger, der blot skal passere fransk luftrum - som for fra København til Spanien.

Fra Københavns Lufthavn oplyser kommunikationsrådgiver Lea Sørensen Holm, at den franske strejke kan ende med at få betydning for passagerer, der skal rejse herfra.

- Det er klart, at det nok ikke vil kunne undgås, at det i hvert fald påvirker de flyvninger, der går fra København og hen over det område, hvor der strejkes, siger hun til Ritzau.

Ifølge kommunikationsrådgiveren er det onsdag morgen endnu for tidligt at give en status på, hvor mange flyvninger der vil kunne være tale om.

Hun opfordrer dog passagerne til at holde sig orienteret med deres flyselskab og holde øje med Københavns Lufthavns hjemmeside.

Onsdag har Spies' eget flyselskab, Thomas Cook Airlines Scandinavia, afgange fra både Billund og København til Las Palmas på Gran Canaria.

Op mod 1000 danske gæster skal transporteres til og fra den kanariske ø, oplyser flyselskabet i en pressemeddelelse.

- Dagens fly vil normalt passere gennem det strejkeramte franske luftrum, men i købet af natten er det lykkedes flyselskabet at få nye luftveje uden om det luftrum, som de franske flyveledere normalt kontrollerer.

- Flyene forventes at afgå på tid og ankomme til Gran Canaria med højst 10-15 minutters forsinkelse på grund af den længere flyvetid, siger flyselskabets kommunikationschef, Torben Andersen.

Ifølge standby.dk regnes det franske luftrum for Europas travleste med i snit 8000 flyvninger om dagen.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip