Danske forskere gør banebrydende opdagelse: Sådan skal modermærkekræft behandles

Et nyopdaget protein kan muligvis forbedre behandlingen af modermærkekræft i fremtiden.

Forskere fra Institut for Molekylær Medicin på Syddansk Universitet har fundet et protein, der udelukkende findes i kræftceller, hvilket gør, at man i højere grad kan målrette behandlingen.

Proteinet, der kaldes for SSX2, ser ud til at være medvirkende til, at normale celler bliver omdannet til kræftceller. Morten Gjerstorff, der er lektor og ph.d. på Syddansk Universitet, har været med til at forske i emnet.

- Netop dette protein spiller en særlig rolle i kræftudviklingen, da det både stimulerer kræftcellernes vækst og giver dna-skader, siger han i en pressemeddelelse fra Syddansk Universitet.

Det er netop disse egenskaber, der gør, at proteinet er brugbart i den fremadrettede forskning. Næste skridt er at finde ud af, hvordan man rent faktisk bruger proteinet i behandlingen.

- Hvis vi kan koble tilstedeværelsen af proteinet med patienternes respons på behandling og overlevelse, er vi nået et stort skridt tættere på at kunne behandle patienterne bedre.

- I modsætning til mange andre kræftformer har vi ikke fundet nøglen til effektiv behandling af modermærkekræft endnu, siger Morten Gjerstorff.

Hvis modermærkekræft når at sprede sig til flere dele af kroppen, er det en af de former for kræft, der er rigtig svært at behandle. Det skyldes, at kræftcellerne ikke reagerer på de cellegifte, man bruger i normal kræftbehandling.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip