Danske håndboldherrer napper femteplads ved VM

31/01/2015

En femteplads blev det til for Danmark ved håndbold-VM i Qatar. Ikke prangende, når man tager i betragtning, at holdet kommer fra fire EM- og VM-finaler i træk.

Danmark sluttede dog flot af lørdag med en meriterende 28-24-sejr over Kroatien, som også var en af forhåndsfavoritterne ved VM.

I evalueringen må lavpunktet for Danmark hedde nederlaget til Spanien i kvartfinalen - på et mål tre sekunder før tid. Men også de uafgjorte kampe mod Argentina og Tyskland trækker ned.

Det var de skuffende pointtab i gruppespillet, som betød, at vejen til finalen skulle gå igennem Spanien allerede i kvartfinalen.

Derfor endte det kun med en femteplads og en plads i OL-kvalifikationen, men det skete efter en helstøbt indsats i både angreb og forsvar.

En ivrig Mikkel Hansen brændte en del forsøg i starten, men backen fik langsomt skudt sig varm og var en vigtig faktor i sejren. Paris Handball-stjernen blev kampens topscorer med otte mål.

Ved VM er Mikkel Hansen med afstand den spiller med flest oplæg til mål, og det var han også mod Kroatien.

Kroaterne kunne kun følge med til stillingen 4-4, så satte danskerne turboen på, og især venstrefløjen Casper Ulrich Mortensen var hurtig og effektiv i kontrafasen.

Det blev til fire danske scoringer i træk til 8-4-føring, og et par danske indskiftninger af Kasper Søndergaard og Jesper Nøddesbo, som med en smuk skruebold gjorde det til 9-6.

Barcelona-stregspilleren har været garant for de lækre detaljer ved VM, selv om han ikke har fået så meget spilletid, som man måske kunne have forventet.

Danmark begyndte at slække i defensiven, og Kroatien reducerede til 8-10, inden danskerne på ny satte fire scoringer ind i træk til solid 14-8-føring.

Stjernekeeperen Mirko Alilovic blev straks hevet ud og erstattet med Filip Ivic i det kroatiske mål, og det så ud til at være en fornuftig udskiftning.

Kroatien var lige ved at få kontakt med tre mål i træk, men Casper Ulrich Mortensen nåede at gøre det til 15-11 lige inden pausen.

I anden halvleg fik Mikkel Hansen sin anden udvisning og måtte skiftes ud med Mads Mensah Larsen, hver gang Danmark skulle forsvare - uden at det dog svækkede defensiven.

Kroatien forsøgte at lave et comeback, og det var lige ved at lykkes. Kroaterne fik reduceret til 16-18.

Mikkel Hansen leverede dernæst en af de perioder, hvor han var helt ustyrlig i offensiven, og så kom Danmark foran med fem mål.

Endnu en gang fik kroaterne dog reduceret til 24-26 og skabt spænding i det velspillede og underholdende opgør.

Danmark holdt stand til slut, en forrygende Niklas Landin kom ind og lukkede fuldstændig af i målet, mens Mads Christiansen tog stort ansvar i offensiven.

Danmarks VM-turnering er dermed overstået med femteplads, og hele truppen rejser hjem søndag formiddag efter en slutrunde, som nok hurtigt ryger i glemmebogen i stedet for historiebogen.