Danske håndboldkvinder maser Serbien efter rodet start

Dagen efter den fornemme sejr over Norge ved Golden League-stævnet i Larvik var de danske håndboldkvinder knap så prangende fredag mod Serbien.

Det lykkedes dog for Jan Pytlicks hold at også vinde den anden kamp i optaktsturneringen til det forestående håndbold-EM. Dog på en billig baggrund.

Et amputeret Serbien-hold blev slået komfortabelt med cifrene 32-20. Serbien har dermed nul point, mens Danmark har maksimum fire.

Serberne er ramt af flere skader blandt nøglespillere, og derfor var Danmark klar favorit. Efter en skidt åbning fik danskerne bedre styr på spillet, og sejren kom aldrig i fare.

Landstræner Jan Pytlick fik prøvet flere ting af, hvilket også var en årsag til danske udsving undervejs.

Pytlick kunne tage flere positive noter under kampen. Blandt andet markerede Kristina Kristiansen sig med mange scoringer.

Også playmaker Lotte Griegel stod godt i billedet. I målet fik Rikke Poulsen chancen og gjorde det godt.

Grundet den sene kamp torsdag skulle Pytlicks kvinder i aktion mindre end 18 timer efter afslutningen på kampen mod Norge.

Det lod til at hæmme danskerne fra begyndelsen, der var meget rodet og spækket med simple fejl. Og afslutningerne savnede præcision.

Serbien formåede at gøre kampen helt lige i lidt mere end et kvarter, men danskerne fik bedre styr på spillet i halvlegens sidste del og gik til pausen foran 18-13.

Gennem hele anden halvleg havde Danmark kampen helt under kontrol, og sejren blev stille og roligt udbygget, så den sluttede på 12 scoringer.

Danskerne kan nu nyde en hviledag, inden holdet søndag møder Frankrig i sin sidste kamp ved Golden League.

EM begynder den 7. december.

/ritzau/

 

Dagens Gossip