Danske hjemmesider står til Google-smæk

13/03/2015 09:15

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Hvis en virksomhed ikke har mobiloptimeret sin hjemmeside, kan det snart blive svært at komme til tops i søgeresultaterne på Google.

Det står klart, efter søgegiganten har offentliggjort en ny ændring til sin søgealgoritme.

Ændringen, som træder i kraft 21. april, betyder, at mobilvenlige hjemmesider fremover i langt højere grad bliver favoriseret i mobile søgeresultater frem for ikke-mobilvenlige hjemmesider.

Ifølge onlinebureauet Novicell, der hjælper en række af landets største virksomheder med at optimere deres forretning online, er det ikke uvæsentlige ændringer, der er på vej fra Google.

- Normalt sker selv større ændringer i Googles algoritmer uden forvarsel og er noget, virksomhederne må forholde sig til, når ændringerne er trådt i kraft.

- I dette tilfælde har Google helt ekstraordinært valgt at melde ændringerne ud på forhånd, og alene det giver os et fingerpeg om, at det er en gennemgribende ændring, siger Per Kirchner, administrerende direktør i Novicell.

Novicell har siden Googles udmelding i sidste uge gennemgået 5300 danske hjemmesider, og resultatet bør fremkalde panderynker hos landets it-chefer.

Mere end halvdelen - svarende til 53 procent - af de testede hjemmesider lever ikke op til Googles nye krav og står dermed til at miste fodfæste i Googles søgeresultater.

Alene blandt de 243 mest besøgte hjemmesider i Danmark er 49 procent endnu ikke klar til Googles nye algoritme.

- Det betyder, at virksomhederne får en dårligere placering i Googles søgeresultater.

- Og i en verden, hvor forskellen på at ligge nummer ét og nummer to kan betyde millioner af kroner i omsætning, så bør virksomhederne trække i arbejdstøjet med det samme, siger Per Kirchner.

Blandt nogle af de hjemmesider, som endnu ikke lever op til Googles nye algoritme, er, ifølge Novicell, dmi.dk, netdoktor.dk, edc.dk, udeoghjemme.dk, tv2lorry.dk og iform.dk.

Læs mere om forbedring af placeringerne i søgeresultaterne med Google-optimering.

/ritzau/