Danske Ib Petersen i spidsen for FN's kvindeorganisation

FN's organisation for kvinder, der arbejder for ligestilling og forbedring af kvinders vilkår, har fået den danske FN-ambassadør Ib Petersen som formand.

FN's kvindeorganisation arbejder med at sætte globale standarder for ligestilling, at støtte regeringer med at gennemføre disse standarder, samt at koordinere ligestillingsindsatser i FN-systemet.

Handels- og udviklingsminister Mogens Jensen (S) siger, at valget af den danske ambassadør som formand kan ses som en anerkendelse af den stærke danske stemme for ligestilling globalt.

- Som formand vil den danske FN-ambassadør være centralt placeret for at fremme ligestilling i den internationale udviklingsdagsorden, hvilket er en vigtig dansk prioritet og afgørende for at sikre kvinders rettigheder og en bæredygtig udvikling, siger Morgens Jensen i en pressemeddelelse.

Ministeren tilføjer, at FN's kvindeorganisation kommer til at spille en afgørende rolle i de næste mange års udviklingsdagsorden.

- Ikke mindst i år, hvor vi fejrer 20-året for FN’s kvindekonference i Beijing, og hvor FN skal vedtage nye bæredygtige udviklingsmål.

- Kvinder er nøglen til udvikling. Derfor er jeg glad for, at Danmark med denne udnævnelse kan være med til at sikre, at organisationen fungerer effektivt og leverer resultater, siger Mogens Jensen.

Arbejdet i FN's kvindeorganisation ligger i direkte forlængelse af Danmarks udviklingspolitiske strategi, hvor ligestilling både er en prioritet for at sikre kvinders og pigers rettigheder, men også for at skabe bedre og mere effektiv udvikling.

Danmark støtter i 2015 organisationen med 60 millioner kroner og er den femtestørste donor til organisationen. Den har et nordisk kontor, der er placeret i FN-byen i København.

/ritzau/

 

Dagens Gossip