Danske jægere: Terroristerne bruger ikke vores våben

Hos de danske jægere pønser man ikke umiddelbart på at følge i Hjemmeværnets fodspor og styrke sikkerheden for opbevaring af geværer i private hjem.

Det oplyser formanden for Danmarks Jægerforbund, Claus Lind Christensen, der ikke mener, at der er grund til at øge sikkerheden for opbevaring af de danske jagtvåben. Blandt andet fordi netop jægernes våben ikke er særlig interessante for terrorister.

- Jægerne i Danmark er meget ansvarsfulde og påpasselige omkring brug og opbevaring af deres jagtvåben, og det er heller ikke vores opfattelse, at det er de danske jægeres våben, som alverdens terrorister benytter i deres angreb, siger han.

Et hjemmeværnsvåben blev brugt under terrorangrebet i København, og Hjemmeværnet er nu i gang med at fjerne bundstykket fra de geværer, der tilhører organisationens 4328 frivillige. Uden bundstykket kan geværet ikke skyde.

Det gevær, der blev brugt under terrorangrebet, og som også bruges af Hjemmeværnet, var en fuldautomatisk riffel af typen M95.

Claus Lind Christensen oplyser, at det slet ikke er tilladt for danske jægere at benytte fuldautomatiske våben.

- Derfor er jagtvåben uegnede til militære operationer, da de er alt for ineffektive, siger han.

De danske jægere følger den danske våbenlov, der blandt andet siger, at jægernes våben og ammunition skal være låst inde i et godkendt våbenskab, og at våbnene skal godkendes og registreres ved politiets våbenkontorer.

Ifølge Claus Lind Christensen opfylder de danske jægere kravene til punkt og prikke.

- Det er Danmarks Jægerforbunds opfattelse, at sikkerheden omkring jagtvåben i Danmark er, som den skal være, siger han.

Han oplyser, at der har været tilfælde, hvor jagtvåben er blevet stjålet fra private hjem, men at man ikke har overblik over, hvor mange det drejer sig om.

I alt har knap 200.000 danskere jagttegn.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip