Danske jagerfly på første mission mod Islamisk Stat

To danske F-16-fly har for første gang været på vingerne i kampen mod Islamisk Stat. Det bekræfter Forsvarsministeriet over for Ritzau.

Forsvarsminister Nicolai Wammen (S) forklarer, at flyene deltog som støtte for de styrker på landjorden, der bekæmper jihadisterne i det nordlige Irak. Men at det ikke blev nødvendigt at kaste bomber på togtet.

- Flyene deltog i en operation over Irak i tæt samarbejde med koalitionspartnere. Vores folk har ydet en målrettet og yderst professionel indsats for at blive klar.

- Jeg er meget tilfreds med, at det danske F-16-bidrag nu aktivt indgår i den internationale koalitions kamp mod Islamisk Stat, siger forsvarsminister Nicolai Wammen.

De danske fly indhentede på missionen brugbare oplysninger til brug for venligtsindede styrker på jorden og i luften, hedder det i en pressemeddelelse fra ministeriet.

Begge fly er tilbage på Ahmed Al Jaber basen i Kuwait.

Det er knap 14 dage siden, at syv danske jagerfly blev sendt til Kuwait for at kunne deltage i den internationale koalitions kamp mod Islamisk Stat i det nordlige Irak.

/ritzau/

 

Dagens Gossip