Danske jøder har bedt om øget sikkerhed i et halvt år

Det jødiske samfund i Danmark har siden sidste sommer i fire breve og under to møder med to forskellige justitsministre bedt om beskyttelse af Carolineskolen og synagogen.

Men forgæves, skriver Radio24syv.

Radiostationen fortæller videre, at ud over henvendelserne til Mette Frederiksen (S) og forgængeren Karen Hækkerup (S) har det jødiske samfund henvendt sig direkte til både Københavns Politi og Politiets Efterretningstjeneste.

Ifølge Radio24syv har de henvendelser heller ikke båret frugt.

Den seneste henvendelse til Mette Frederiksen skete 13. januar i år, seks dage efter at terrorister i Frankrig angreb satiremagasinet Charlie Hebdo og dræbte 12 og siden dræbte fire personer i et jødisk supermarked

Det fremgår af brevet, at Det jødiske samfund i Danmark "er rystet over den seneste uges begivenheder i Paris" og beder "i kølvandet på de forfærdelige terrorangreb" om en "revurdering af sikkerhedssituationen".

- Kunderne i det jødiske supermarked blev udsat for et terrorangreb, alene fordi de var jøder. Danske jøder står over for samme trussel. Og vi forventer, at den danske regering og politi tager vores situation alvorligt.

- Vi efterlyser en helt konkret stillingtagen fra justitsministeren om, hvorvidt man agter at øge sikkerhedsforanstaltningerne gennem øget tilstedeværelse af politi, så følelsen af sikkerhed hos det jødiske samfund kan genoprettes, lyder det i brevet.

Det konstateres videre, at de hidtidige henvendelser om ønsket om øget tilstedeværelse af politi ikke har båret frugt.

Under et angreb for to uger siden blev en mand skudt under et debatarrangement på Østerbro, ligesom en jødisk mand blev skudt ved synagogen i Krystalgade.

Siden har Det jødiske samfund i Danmark kritiseret sikkerheden, ligesom 150 forældre til børn på den jødiske skole har sendt et brev til statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) med ønsket om permanent, forhøjet sikkerhedsberedskab.

Justitsminister Mette Frederiksen har ikke ønsket at kommentere sagen over for Radio24syv.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip