Danske kokainforskere tættere på kur mod afhængighed

En forskergruppe fra Købehavns Universitet har vakt opsigt internationalt med et nyt forskningsprojekt, der giver håb om at kokain-afhængige snart kan behandles medicinsk.

Hidtil har det ikke været muligt, men rotte-forsøg tyder på, at de danske forskere har udviklet et stof, der blokerer for den del af hjernen, der modtager kokainen. 

- Det vi kan se hos rotterne i forsøget er, at det nye stof sætter sig samme sted i hjernen som kokainen, hvor den blokerer for adgangen uden at rotterne blev euforiske, siger professor Claus Juul Løland. 

Den mulige nye behandlingsform kan sammenlignes med metadon, der bliver givet til heroinmisbrugere, men det tyder på, at det nye stof ikke har den samme afhængihedsskabende effekt som metadon.

- Misbrugere vil stadig have trangen til kokain, det kan det nye stof ikke ændre på, men man vil ikke have mulighed for at opnå rusen, fordi området allerede er blokeret, og det er en helt ny mulighed indenfor kokain-afhængighed, siger Claus Juul Løland.

Professoren understreger, at den nye mulighed ikke er en mirakelkur, men at den skal indgå som medicinsk supplement til den allerede eksisterende misbrugsbehandling. 

 

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip