Danske komikere mindes ofrene i Paris

Præsidenter og statsoverhoveder over hele verden har offentligt fordømt den terrorhandling, der onsdag førte til, at blandt andre fire tegnere på det franske satireblad Charlie Hebdo mistede livet.

I Danmark følger flere kendte komikere trop og udtrykker på de sociale medier deres sorg og vrede over den ulykkelige begivenhed.

På Facebook har komiker Frank Hvam, der blandt andet er kendt fra komedieserien "Klovn", deler et billede af chefredaktøren for Charlie Hebdo med teksten:

- En mand, som bliver skudt for at tegne en sjov tegning, fortjener at blive mindet. Også selv om han er blevet bedt om at lade være først, skriver komikeren, der danner par med kollegaen Casper Christensen i "Klovn".

Også Lasse Rimmer, som blandt andet er kendt fra sin medvirken i det satiriske sketchshow "Live fra Bremen", giver terrorangrebet i Paris en kommentar med på vejen.

- Man viser ikke, hvor stærk man er i troen ved at slå vantro ihjel. Man viser, hvor lidt man stoler på sin guds almægtighed, skriver han på det sociale medie Twitter.

Komiker-makkerparret og satiretegnerne Wulffmorgenthaler har valgt deres helt egen måde at vise deres respekt for ofrene fra Charlie Hebdo.

I deres daglige satire-stribe i Politiken har de, dagen efter at drabene fandt sted i Paris, valgt ikke at trykke en tegning. Der, hvor den kendte humørstribe plejer at være, har de i stedet skrevet følgende:

- I dag har vi hverken lyst eller føler nogen glæde. I dag tager vi en dyb indånding og gør klar til at fortsætte i morgen, genfinde den lyst og den glæde - og kæmpe for aldrig at være bange for at bringe de tegninger og tekster, vi føler skal ud i verden.

Der er indtil videre rapporteret om 12 døde og 11 sårede i forbindelse med onsdagens terrorangreb mod det satiriske magasin Charlie Hebdos redaktion i Paris.

Under hashtagget "Je suis Charlie" (Jeg er Charlie, red.) har flere komikere desuden delt billeder og opslag, der utvetydigt støtter det franske satireblad.

Her i blandt den feministiske komiker Sanne Søndergaard: https://twitter.com/SanneSonder

Samt tv-vært og skuespiller Christiane Schaumburg-Müller O'Connor, der senest har medvirket i Tivolirevyen "Tamtam": http://instagram.com/p/xkjunJn0fJ/?modal=true

Se Frank Hvams billede af avisens chefredaktør her: https://www.facebook.com/frankhvam/photos/a.190563531673.136937.57546906...

Newspaq

 

Dagens Gossip