Danske kunstnere udfordres i musik-kollektiv

Med fællesprojektet "Speckno" melder hiphopgruppen Specktors og den elektroniske trio Nonsens sig ind i rækken af danske musikere, der samarbejder på kryds og tværs i musikalske kollektiver. At det er en tendens i dansk musik netop nu, giver god mening, forklarer Rasmus Mygind Korsby fra Nonsens.

- Det er, fordi det er fedt at bakke op om hinanden. I stedet for at gå og skule til de andre og tænke, at man selv er bedre, så er der mange, som går sammen og viser, at man kan løfte mere i flok. Jeg ser det, som om det virkelig er gået op for folk, at der er en hel masse fordele ved at samarbejde, forklarer han, da Ritzau Fokus møder en repræsentant for hver gruppe. 

Han får opbakning fra Specktors-medlemmet Jonas Julan, der er klar til at remse nogle af fordelene op.

- For os har samarbejdet været en ungdomsindsprøjtning, hvilket har været voldfedt. Vi har lidt kørt i vores egne riller og måske sat os lidt fast på et udtryk, og det blev vi virkelig presset ud af med det her samarbejde, siger han.  

- For os i Nonsens har det betydet, at vi bliver set mere. Vi har tidligere været en del af undergrunden, og vi må bare sige, at så snart vi begynder at lave noget med et stort navn som Specktors, så er vi tættere på at blive spillet i radioen, og det er fedt, for vi vil bare gerne have vores musik ud til mange mennesker, tilføjer Rasmus Mygind Korsby.

Det fælles projekt har været undervejs i et år, fortæller Jonas Julan og forklarer, at de to grupper brugte lang tid på at spore sig ind på hinanden og den retning, de skulle i. Og det har til tider tæret på kræfterne.

- Jeg synes, at opstarten var hård med de mange sene aftentimer. Også fordi vi er fem mennesker, der skal koordinere vores tid, og det har været vigtigt, at vi alle sammen var til stede, for vi er en lige stor del af processen, siger Rasmus Mygind Korsby og bliver straks suppleret af sin kollega:

- Men nu skal vi høste frugten, siger Jonas Julan.

Specktors og Nonsens går fredag eftermiddag på scenen til årets Roskilde Festival under navnet "Speckno". Begge grupper har flere gange optrådt på festivalen, men det bliver første gang, at de deler scenen. 

Nonsens består udover Rasmus Mygind Korsby også af Jens Espersen og Anton Twile Nielsen. Med i Specktors er Martin Andreas Wanner og Jonas Julan.

/ritzau/FOKUS

 

Dagens Gossip