Danske kvinder viser deres “fejl”: Kan vi ikke blive elsket, som vi er?

Kan hængebryster, kønshår, operationsar og strækmærker være smukke? Spørger du fotograf Kajsa Gullberg, er svaret et rungende ja. Hun har netop udgivet bogen Unravelled, hvor helt almindelige danske kvinder viser de sider af deres kroppe frem, som de hele livet har lært at hade.

- Vi har for længe gået og spejlet os i det perfekte, som ikke eksisterer i virkeligheden, men som er en retoucheret virkelighed. Vi har altid skullet føle os forkerte. Der var et behov for at sige, kan vi ikke få lov til at blive elsket, som vi er? siger Kajsa Gullberg til Dagens.dk.

Læs også: 15 danske kvinder stillede nøgne op for amerikansk fotograf

Arbejdet med bogen begyndte tilbage i påsken 2009, da en af Kajsa Gullbergs venner begik selvmord.

Det satte nogle tanker i gang. Ting står pludselig meget skarpt. Jeg sagde op, gik fra min mand og splittede min familie op. Det er et meget åbent sted at stå i sit liv. Jeg skulle jo nærmest gro nye lemmer ud, fortæller Kajsa Gullberg.

Hun besluttede at starte et projekt, som skulle være helt intuitivt. Det er nu mundet ud i bogen Unravelled.

- Jeg følte, at vi får lidt tæsk af livet. Arrene er symbol på, at livet sætter sine spor, siger hun.

Læs også: Fotograf fanger frækt øjeblik: Sådan ser rigtige kvinder ud, når de får orgasme

Hun fandt kvinderne i bogen, da hun startede en gruppe på Facebook. Her efterlyste hun kvinder, der ville vise de steder på deres kroppe, som de tidligere har skammet sig over.

Man skulle tro, at den slags krævede en del overtalelse, men opbakningen var enorm. Og selvom det var grænseoverskridende for kvinderne at blotte sig ikke bare for Kajsa Gullberg, men også for alle potentielle læsere af bogen, fik hun dem nemt til at slappe.

- Jeg har et talent, der får folk til at føle sig trygge og afslappede, men også føle sig set. Nogle ser det som fototerapi. det er dét, der gør mig til en god fotograf.

 

Dagens Gossip